Vittra bistår skolor i Kenya

6 Jun

I Kenya ska det, precis som i övriga världen, vara kul att gå i skolan. 20 mil norr om Nairobi hjälper Vittra International två skolor; Ex-Lewa Primary och Gundua Secondary att utvecklas och att göra skoldagen rolig och intressant för alla barn.

En förutsättning för att man skall orka med sin skoldag är att man får mat. På dessa två skolor serveras lunch till drygt 500 barn varje dag. För flera av barnen är det dagens enda mål. Maten är gratis för eleverna och ett resultat av de dagsverken som Vittraskolornas elever i Sverige genomför varje år. En portion kostar cirka 50 öre.

Gundua Secondary har dessutom fått hjälp med pedagogiskt utvecklingsarbete från Vittra International. I maj 2011 påbörjades de första försöken med individuell utvecklingsplan, IUP enligt Vittraskolornas modell. I Kenya kallar vi detta PDP; Personal Development Plan. Inom kort ska vi träffa representanter för Utbildningsdepartementet och diskutera möjligheten att integrera ämnen via casemetodik.

I augusti-september kommer Vittraskolorna att genomföra ännu ett dagsverke, där alla våra för- och grundskolor i Sverige deltar. Målet är att samla in minst lika mycket som förra året, 250 000 kronor, för att säkerställa Kenyaskolornas fortsatta utveckling. Förutom mat och läromedel hoppas vi kunna möta nya behov som datorer och skolbuss.

Vittra Luma Park och Vittra Sjöstaden är värdskolor för detta samarbetsprojekt och i september kommer Vittrapedagoger att för andra gången åka till Kenya för gemensamt utvecklingsarbete. Senare under året kommer två pedagoger från Gundua Secondary att åka till Sverige.

Fredrik Wegbratt
Vittra International

Har ni frågor om samarbetet, dagsverket eller möjligheter att bistå i projektet, kontakta gärna någon av oss:
Fredrik Wegbratt, Vittra International
Anders Roxström
, Vittra Sjöstaden

Annica Ångell, Vittra Luma Park

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 113 andra följare

%d bloggare gillar detta: